2015-09-06
2076 views
上次因為暫時改地點; 沒有試! 抗戰70週年, 突然多了一天假期; 恰巧朋友相約午餐聚會, 我便提意去 BROOKLYN安排了靠窗位置...望出外, 境觀!餐枱上午餐餐單服務員話: 今日第一日開始有午餐!午餐餐單迷你香脆小魚薯條 + 自家醃三文魚沙律 一口頂級牛油牛角包 + 番茄素菜湯朋友話 : 幾好味!迷你香脆小魚薯條 - 小魚, 薯條炸得脆香; 加上少許芝士碎, 配茄汁巴馬火腿沙律 - 巴馬火腿帶少少咸香味, 羅馬生菜爽口; 加上酸酸沙律醬野菌忌廉湯 - 野菌攪碎了; 每一口湯也品嚐野菌粒, 而忌廉令到湯香滑湯面加葱, 感覺有少少怪一口頂級牛油牛角包 - 牛角包有濃郁牛油味品嚐完頭盤, 我已飽了五六成了!橄欖油香草番茄小蝦意大利麵 $118朋友話 : 好香的意大利麵, 小蝦幾好味!雙重芝士牛肉潛艇三明治 $128撰用較濃味的車打芝士; 三明治烤到外脆; 可惜牛肉煮過火, 牛肉乾又韌有機熱紅茶 + 檸檬 x 2 紅茶香濃, 帶淡淡檸檬味!這樣又渡過了一個悠閒而歡樂的聚會!BROOKLYN 總結: 值得一試!
服務員話: 今日第一日開始有午餐!
朋友話 : 幾好味!
一口頂級牛油牛角包 - 牛角包有濃郁牛油味
朋友話 : 好香的意大利麵, 小蝦幾好味!
紅茶香濃, 帶淡淡檸檬味!
這樣又渡過了一個悠閒而歡樂的聚會!
BROOKLYN 總結: 值得一試!
Other Info. :
由九月三日起逢星期一至五, 午餐供應!