自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148大蒜絲自家烤乳豬意大利飯$198特濃宇治抹茶白朱古力奶$48提拉米祖$108蝶豆花蜜糖青檸梳打$42好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:星期五放工不想煮飯,想外出用膳,去了朋友推介的cafe。星期五cafe 座無虛席,慶幸有訂位!喜歡cafe 牆上畫了畫,又廢物利用,用方形紙皮畫了幾幅畫,值得欣賞👍🏻二人點了2份主菜、2款飲品及1款甜品🍮。自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇擺碟好看。底部放了窩夫、炸雞🍗,淋上自家製醬汁,上面再放了煎蛋🍳,灑了花瓣及花生🥜碎。窩夫外脆內軟糯。炸雞大大件,無骨,啖啖肉,方便懶人食用。大蒜絲自家烤乳豬意大利飯是新品,好creamy,意大利飯軟硬度適中。乳豬juicy不乾身。豬皮頗脆。提拉米祖即tiramisu。有驚喜!原本覺得這甜品有點貴,但上桌時嚇了一跳,應該有半磅,足夠4個人一起分享,馬上覺得價錢超抵。tiramisu 夠濕潤,但又不會過濕。有咖啡香味,又有芝士味。蝶豆花蜜糖青檸梳打解渴夠refreshing。將蝶豆花梳打倒入蜜糖青檸梳打
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

提拉米祖

蝶豆花蜜糖青檸梳打解渴夠refreshing。將蝶豆花梳打倒入蜜糖青檸梳打,看著杯中飲品慢慢變色,感覺好治癒。
蝶豆花蜜糖青檸梳打

特濃宇治抹茶白朱古力奶果然超濃郁,簡直像一樽溶掉了的抹茶雪糕!