2016-06-08
係銅鑼灣行完街就搵下野食,銅鑼灣周圍都多人一般都難搵位。記得翡翠明珠廣場比較少人,就去睇下有咩食。一去到同行友人已經話想食outback,咁就上去睇下,果然唔洗等位 由於兩個女仔食得唔多,所以只係點左個燒蝦凱撒沙律、厚切牛柳配烤龍蝦尾,同埋2杯sparkling strawberry lemonade ~~ 點完菜,侍應就送上黑糖面包,口感鬆軟,一貫水準~ 呢杯strawberry lemonade 無我預期咁好飲,好甜,似飲糖漿...不過勝在有d士多啤梨碎係入面,同埋都唔係藥水味~ 話咁快就上沙律,燒蝦我覺得幾香口,濃濃黑椒味帶點點微辣菜亦很新鮮!很水嘅感覺~~不過友人就覺得蝦燒得有點乾。 主菜黎喇~~牛黎講我係比較鍾意食牛柳,因為唔似肉眼容易有筋,又唔似西冷薄薄軟腍嘅質感~~我地叫左medium,真的煮得剛剛好肉質嫩滑但仍保留適當嘅口感,而且肉汁濃郁!不過龍蝦就有少少失望雖然龍蝦肉質彈牙,但無乜龍蝦鮮甜味亦無調味料嘅味,味很淡...整體黎講,食物保持水準,扒始終係推薦嘅菜式~~不過唔知係咪餐廳開業比較耐,有一陣up味,講環境講服務質素新世紀果間就比較優勝!
點完菜,侍應就送上黑糖面包,口感鬆軟,一貫水準~