2009-05-27 73 views
好耐無見老友, 上星期約了老友來這裡下午茶。 想起以前在附近office返工的時候, 總愛和幾個投契的同事放工後落來再這裡吹吹水減吓壓。那時已經覺得這裡的炒蛋和多士好吃到不得了, 而且每次都是高質素, 從沒失手過。最近來幫襯, 真的依舊很好吃, 但價錢就越加越貴了。炒蛋依然又香又滑, 多士趁熱吃, 麵包鬆軟新鮮, 牛油極香, 只吃這碟已經夠飽。叉燒改牛肉通粉, 牛肉和通粉都是平平, 通粉腍咗少少, 湯底我就覺得鹹咗啲啲, 不要緊, 反正這裡的湯粉一向都吸引不了我, 想吃好吃的牛肉湯通粉, 行過兩條街幫襯義順更好。老友今次不吃炒蛋, 改吃了煎蛋, 眼見煎得幾靚, 味道應該不錯吧! 平常我會飲凍奶茶, 今次飲熱的, 很好喝, 茶夠濃, 奶夠滑, 好耐無飲過咁有質素的熱奶茶了。不過凍飲和熱飲份量都少, 有點不夠喉。這裡令我好懷念以前在附近公司上班的日子啊!
好耐無見老友, 上星期約了老友來這裡下午茶。

最近來幫襯, 真的依舊很好吃, 但價錢就越加越貴了。

不過凍飲和熱飲份量都少, 有點不夠喉。

這裡令我好懷念以前在附近公司上班的日子啊!
炒蛋多士好正
牛肉通粉
煎蛋多士^^
熱奶茶, 凍檸茶 good :)
$28 (Lunch)
炒蛋多士好正
煎蛋多士^^
熱奶茶, 凍檸茶 good :)
  • 炒蛋多士和熱奶茶