2018-12-10 136 views
係網上見到101肉燥出左麻辣卜卜蜆鍋 覺得幾吸引 同埋自己又鍾意食辣野 份量一前人 價錢又平平地 啱好係尖沙嘴行街 就即管試下啦自己order左麻辣卜卜蜆鍋跟新竹米粉啦 fd就落左清湯雞肉配白飯 我地又加左手撕雞 跟左一杯熱珍珠奶茶 同杯咖啡d野食上的都算快 麻辣鍋的味道都幾好 可能自己一開始未將d辣油攪勻 湯底一邊辣 一邊冇咁辣 😂😂 不過整體黎講都算唔錯 裡面好多蔬菜 蜆的份量都算OK 裡面仲有粟米 冬瓜 玉子豆腐 都算唔錯 跟的新竹米粉份量好多 我食唔晒 食晒d餸 然後將d米粉浸入去辣湯裡面煮 麻麻辣辣 都既幾美味 六七十蚊一個邊爐 食到超飽 感覺都算好好 再黎 個小食手撕雞 香辣爽口 平平地 好味抵食

2018-12-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)