2010-10-13
放學後跟家人到citywalk逛逛後,決定到Riso食dinner先~坐位仍是很舒適!cashier 職員order效率高,覆單正確無誤,服務態度不錯,上菜時也很專業,A+B+C+D自由配搭餐 $42主菜+小食+甜品+飲品 每次食完都係非常之飽+滿足的!價錢很合理,環境舒適!非常不錯 主菜-鮮茄粟米香腸磨菇闊條麵顏色及賣相非常奪目!!茄汁食落口不算很香濃的,無乜鮮茄的味道!味道較為甜, 粟米鮮甜可口,每種配料的份量也是很多~ 香腸切片,屬脆皮腸,非常香脆爽口! 闊條麵口感佳,配上茄汁的配搭還好! 很大碟+份量很多,可慢慢品嚐~! 小食-葡萄乾包麵包上有碎提子粒,很好吃~ 5片也烘得金黃色,脆卜卜的~感到滿意 (家人點的蒜茸包及咖央杏仁脆香包~,也一致很愛吃,good) 雪山曲奇香蕉蛋糕無上次食咁多冰+硬身,始終可能稱為雪山蛋糕,係比較硬的吧..不過我鐘意食軟淋淋的口感!!確實有曲奇(似oreo) 及香蕉味的存在,但發現呢件蛋糕比上幾次黎食,仲切得細件左.........可能今日較為多人,所以切得比較細件,驚供不應求掛, 非常少的朱古力醬作為裝飾 飲品-藍莓蜜桃紅飲落去唔會好甜,有些
A+B+C+D自由配搭餐 $42
主菜+小食+甜品+飲品
主菜-鮮茄粟米香腸磨菇闊條麵
顏色及賣相非常奪目!! 茄汁食落口不算很香濃的,無乜鮮茄的味道!味道較為甜, 粟米鮮甜可口,每種配料的份量也是很多~ 香腸切片,屬脆皮腸,非常香脆爽口! 闊條麵口感佳,配上茄汁的配搭還好! 很大碟+份量很多,可慢慢品嚐~!
小食-葡萄乾包
雪山曲奇香蕉蛋糕
飲品-藍莓蜜桃紅
飲落去唔會好甜,有些粒粒狀的唔係藍莓,應該係蜜桃吧,仲有一些粒粒狀似係藍莓的核@0@ 整體來說不夠上次沙冰的冰震口感,較為稀狀...雖然唔似上次飲那種口感,.但仍是好味的~!
今晚3人的dinner只需126元,非常飽~食物款式變化又多~呵呵,很滿足!!!!