2019-09-11
去過幾次榮珍, 都係去鋸扒.無計啦, 鋸個扒有湯有飲品唔洗一舊水, 而且質素又唔係太差, 再加上成班車友個個都鋸, 咪一齊鋸囉!今次點咗5成熟牛仔骨配蒜蓉汁同薯菜, 無白湯, 所以點紅湯.先講講D待應先, 幫襯過幾次榮珍, 每個待應服務態度都唔錯, 相信主力做街坊生意有關, 大家有傾有講有親切感.話口未完撞到熟人添!首先食鐵板餐第一個要求, 塊鐵板要勁熱辣手, 榮珍絕對做得到, 好過深水埗飛x.牛仔骨雖然點5成, 但係塊熱辣辣嘅鐵板上好快變全熟, 肉嫩 Juicy 而且無肉鬆粉味,滿意.當然, 以幾十蚊一個鐵板餐, 塊扒嘅 size 唔會成塊臉噤大, 份量適中.紅湯味帶一點點酸, 質感唔會好似荃灣莎x美噤"水".自問自己份人好鬼死古板, 硬係覺得鋸扒無餐包同埋鐵板上無蕃茄雜菜, 硬係有所欠缺, 所以扣少少分.食完入鹿頸遊車河!
話口未完撞到熟人添!
紅湯味帶一點點酸, 質感唔會好似荃灣莎x美噤"水".
食完入鹿頸遊車河!