2018-10-20 88 views
《聚福樓》 #食在屯門📍屯門青善街28號康景花園地下1號舖-上次係附近食完間象泰宴 今次又黎返黎頭搵野食 行過幾個鋪位見到呢間裝修幾特別幾靚 係食西餐嘅 但會播住d 80-90年代嘅廣東歌 d菜名又好特別 幾有趣成件事🔹四方小小雞堡 $98最特別嘅係佢唔係配普通薯條 佢係配炸番薯條 呢樣堅加分!個包有煎過 除左雞扒仲有生菜同蕃茄 個醬幾好味 甜甜地嘅 呢塊雞扒有d驚喜 做得幾好味 平時食burger都係食牛肉多 但證明今次我無揀錯😋另外有d沙律菜 但美中不足嘅係呢個用左最普通嘅沙律醬 如果用返黑醋或者千島醬都會夾d🔹冇菌既牛肝菌今次真係要食飯 $138呢個係咩名黎😂 其實佢係一個菇味好重嘅意大利飯 我真係好鐘意食任何類型嘅菇 所以呢個好岩我口味 #重口味🔹阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢?🔝 $158蟹肉味幾好 仲有小小蟹膏嘅香味,同行朋友就比較鍾意呢個,因為長通粉既關係,重口味得來無個飯咁濃,入口比較易,啲汁都無咁杰口,有少許蔬菜,食落口有咬口🔹Jasmine Green Tea $45呢杯jasmine green tea清清地唔太甜,茉莉花味淡淡地帶點香,加上最近涼涼地比一杯熱飲係加分位,
《聚福樓》 #食在屯門
📍屯門青善街28號康景花園地下1號舖

🔹四方小小雞堡 $98
最特別嘅係佢唔係配普通薯條 佢係配炸番薯條 呢樣堅加分!
個包有煎過 除左雞扒仲有生菜同蕃茄

🔹冇菌既牛肝菌今次真係要食飯 $138

🔹阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢?🔝 $158

🔹Jasmine Green Tea $45
呢杯jasmine green tea清清地唔太甜,茉莉花味淡淡地帶點香,加上最近涼涼地比一杯熱飲係加分位,不過飲到埋尾好似濃味左同甜左

🔹Rose Latte $38
每日都要飲杯咖啡 但因為都夜啦 唔飲齋啡咁濃