呢間honbo好巴閉 係唯一一間入圍Bloomberg 2020年全球最佳漢堡嘅香港漢堡店🤭其實都已經嘗試咗好耐好耐 只係一路都未有機會🥱店內空間較細 門面係藍白簡單風 內裏就係霓虹燈設計 整體感覺幾反差但特別🤭佢地嘅醬汁 漢堡扒同麵包都係親自製作🥳-🍔Impossible Burger ($118/ $158 Meal)揀左連素食人士都可以一嚐嘅選擇🌱佢係我食過暫時最好食嘅素食burger!! 用嘅係impossible meat🌱patty厚薄度適中 重點係鎖住肉汁一啲都唔乾 而且帶點好似牛肉煮到medium嘅嫩感🤣配埋生菜多份清新感平衡下 另外鍾意醬汁唔會過多 唔會蓋住主角patty嘅味道喧賓奪主 麵包係走較鬆化嘅路線🍔等我下次試埋佢嘅牛肉漢堡先😛

• Impossible  Burger