2023-07-27 113 views
我其實好唔鍾意食粥嘅,唔係病入膏肓都唔會食粥,不過講緊嘅係白粥,果係加咗好多嘢落去一齊熬嗰啲粥就唔同講法~😉店名叫雞粥,當然要叫一煲!雞既油份同香氣都滲透晒入粥入面,綿綿口感一口接一口,其實半碗都已經好飽,但我覺得唔可以唔淨食粥,所以又叫左小食😜一頓吃下來,竟然覺得蔥花炸倆同炸鯪魚球更合我心~腸粉滑滑嫩嫩的,中間係脆既油炸鬼!好多地方炸倆係淋的⋯油炸鬼既油香太香口🤩鯪魚球好彈牙好彈牙!佢唔會好腥,又唔會有小骨仲外脆內軟。食唔晒所以帶咗幾粒返屋企,第二日叮返食都仲係好彈牙,讚喔👍🏻仲叫左個咕嚕肉,粥店有小炒仲有常餐果啲,根本茶記吧~而且炒得很不錯耶~啖啖肉

鯪魚球好彈牙好彈牙!佢唔會好腥,又唔會有小骨仲外脆內軟。

Type of Meal
Dinner