2021-10-13 1116 views
📍我杯茶之前去到灣仔,喺地鐵站附近搵野食,搵到呢間個名幾過癮既餐廳仔做下午茶,門口寫住奶茶王同埋有個窗口仔堆滿一支支奶茶,決定入去試下😎餐廳裝修新淨,面積唔大,午餐時間可能要等下位,不過好多食客食飽都好快走,嗰日等左5分鐘左右就有位。👅黯然銷魂叉燒皇蛋脆脆豬 呢個脆豬上碟好吸引🤤煎蛋係半生熟會流出黎嗰種!叉燒亦都好juicy,份量好夠。脆豬唔會硬,一啖咬雖然好論盡,但完全值得🤪👅雙黃鴛鴦三文治 呢個蛋治真係非一般蛋治。三文治一邊係白麵包一邊係麥包,襯返個名🤪雞蛋mix鹹蛋炒完超級香滑,有啲奶味,熱辣辣,鹹蛋再帶出成個三文治嘅鹹味,唔係調味嗰隻鹹👍🏻👅凍經典奶茶 呢杯奶茶色水靚,茶底香濃,入口順滑,本身都鍾意飲茶味濃啲嘅奶茶,呢個完全啱啱好!價錢值唔值得就見人見智,但一試無妨😎🚗灣仔春園街6號永興樓地下
📍我杯茶

👅黯然銷魂叉燒皇蛋脆脆豬

👅雙黃鴛鴦三文治

👅凍經典奶茶

🚗灣仔春園街6號永興樓地下
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)