晏晝同朋友肚餓,我突然記起我之前食過普洱,啲嘢都幾好食,咁岩又係普洱嘅新鋪附近所以就帶朋友去食...點知一入到鋪面,有個帶頭巾嘅男侍應叫我地入去坐,另外一個金色頭髮嘅男侍應就叫我地出返門口個張枱坐🙄我唯有企喺鋪頭走廊嘅中心,等兩位男侍應用眼神交流完之後用命令式叫我坐喺鋪頭中心嘅圓枱,同另外一位女士搭枱。其實我真係唔明,明明有張沙發枱冇人坐點解係都要我同人搭枱,或者呢個就係佢哋可以做多啲生意嘅方法,非繁忙時間有空枱只要你唔係四個人你都一定要搭枱???諗好食咩諗住落單,我彷彿以為自己去咗普洱嘅員工宿舍,員工細聲講大聲笑😫完全冇人發現我舉手想點餐,我唯有好似平時截的士動作咁大佢哋先見到我...OK,唔緊要,係一間平民嘅餐廳我都唔預你服務有幾好,但平時我喺舊舖食嘅時候,員工都好勤力好少出現呢個情況,唔緊要,我當你培訓不足,去一間餐廳食嘢最緊要都係啲嘢食嘅...坐咗一陣嘢飲終於嚟啦,我叫咗一杯柚子糯米香茶,因為我之前喺舊舖飲過,覺得味道好特別我好鍾意所以嚟到呢邊我都照叫返呢杯野飲,點知一嚟到杯嘢飲裏面全部都係茶葉碎,我記得我之前飲嘅時候係冇茶葉碎,我諗係應該做茶膽嘅時候無過乾淨。味道亦都好淡。🤮

坐咗一陣嘢飲終於嚟啦,我叫咗一杯柚子糯米香茶,因為我之前喺舊舖飲過,覺得味道好特別我好鍾意所以嚟到呢邊我都照叫返呢杯野飲,點知一嚟到杯嘢飲裏面全部都係茶葉碎,我記得我之前飲嘅時候係冇茶葉碎,我諗係應該做茶膽嘅時候無過乾淨。味道亦都好淡。🤮🤮🤮🤮🤮

到我朋友個杯茉香奶茶,犀利囉,杯野白到我地以為佢比錯野飲,一飲落去有陣茉莉嘅香味,帶完全稱唔上係奶茶,啲冰好碎,溶得好快過咗5分鐘之後杯野完全無味,個感覺真係好核突🤮🤮🤮🤮

我哋個米線嚟到,朋友叫左其中一個餸係菜肉餃,
一夾起隻菜肉餃發現隻餃子根本無包實,之後啲湯入晒去個餃子度,然後個餡係無味嘅啲皮又勁厚🤮

食到一半,有個男侍應撞到我張凳,之後我望住佢原來係通道太窄所以撞到我,之後佢將佢手上一杯珍珠奶茶送去客人枱面,唔知係因為啲咩原因放低好似急急腳趕住走咁,杯嘢飲就倒瀉左,之後個男侍應反咗一個好大嘅白眼之後話麻煩,然後就開咗🤷🏻‍♀️之後有個女侍應行咗出嚟同另一位包頭巾嘅男侍應幫佢執手尾,其後亦都冇沖過一杯新嘅嘢飲比客人,杯珍珠奶茶倒瀉之後其實個杯只係剩返兩啖奶茶同珍珠。

如果開咗新鋪之後,服務同食物都變質嘅話,不如都係做返一間鋪頭專注啲比較好🤯
柚子糯米香茶
茉香奶茶
菜肉餃
2019-09-21
$45 (Lunch)