2018-05-17
好耐無食過橋底辣蟹啦,對上一次食係幾年前啦,今次見到有600幾套餐,有1隻蟹加個餸,就決定食他我們最後叫有炒蟹 (小辣) 頭抽鐵板蠔 豉油皇炒麵 仲有燒鵝首先來嘅係燒鵝,我們加左錢要下裝,咁就有燒鵝髀食啦,呢個燒鵝嘅味道就真係好普通,而且唔熱嘅,我諗普通酒樓嘅燒鵝會出色過他之後主角避風塘炒辣蟹就到啦,我們叫左小辣,但小辣唔係小辣啊係好辣,可能係我自己唔食得辣啦,連我最鐘意嘅蟹蓋,入面嘅蟹肓都食唔到😭😭😭,不過他d蟹都幾新鮮,蟹肉好彈牙,唔食得辣嘅記得唔好懶醒叫小辣啊其實都唔係好明點解呢d食避風塘炒蟹嘅鋪頭都係會叫豉油王炒麵嘅😂就普普通通囉 炒麵囉,可以有咩特別啊頭抽鐵板蠔,我覺得呢個係呢餐飯最好食嘅,汁好濃,蠔好大隻,唔知點解,d汁有芝士味,明明呢個野應該係無芝士😂😂不過!呢個鐵板蠔有一個致命傷,就係有沙!其中1隻好大嘅嘅蠔食到我成口沙啊救命😭呢餐真係唔平,仲要幾貴下,而且成間餐廳有98%嘅客人都唔係講廣東話嘅,大部分都係講普通話,令我有種翻左大陸食飯嘅感覺
首先來嘅係燒鵝,我們加左錢要下裝,咁就有燒鵝髀食啦,呢個燒鵝嘅味道就真係好普通,而且唔熱嘅,我諗普通 酒樓嘅燒鵝會出色過他
其實都唔係好明點解呢d食避風塘炒蟹嘅鋪頭都係會叫豉油王炒麵嘅😂就普普通通囉 炒麵囉,可以有咩特別啊 頭抽鐵板蠔,我覺得呢個係呢餐飯最好食嘅,汁好濃,蠔好大隻,唔知點解,d汁有芝士味,明明呢個野應該係無芝士😂😂