2021-04-18
好耐冇食過酸菜魚啦😭😭 咁啱今日約咗兩個好姊妹一齊出嚟食嘢 而大家都咁鍾意食辣嘅時候就決定食呢間 廚十三老壇酸菜魚🐟 夜晚六點幾上到去嘅時候冇咩人 店舖好大枱與枱都有足夠嘅空間 店員好好安排咗我坐喺靠窗最入嗰張枱👍🏻 咁我哋三個人就叫咗🐟老壇酸菜魚 大份 $450 配菜係自己揀嘅你可以加幾多樣都得 我哋就加咗4個配菜: 土豆片$28 寬粉$28 藕片$28 青筍片$28 米飯$18涼菜: 泡椒鳳爪$58 先講涼菜~ 其實有好多款都好想食 但係太多驚食唔晒🥺 就叫住一樣最想食嘅先啦~~ 正常鳳爪但佢做得好入味 同埋佢有切開一半 食嘅時候就冇咁論盡啦👍🏻 邊食邊等個酸菜魚 係不錯嘅開胃菜😌 到主角終於出場啦🤩 淨係個大碗已經好震撼喇! 影完相就正式開始食啦🤭 因為我哋三個都好鍾意食辣 落單嘅時候就問店員可唔可以加辣 佢就叫我哋試中辣🌶🌶 我哋一試個湯就覺得個味道係好既 但我哋下次會想叫大辣哈哈🙈 🐟魚肉全部都好滑又冇骨 份量都好多 酸菜加埋一齊真係好好食😋 配菜都好足料樣樣嘢都有好多 一啖米飯一啖湯真係好滿足☺️整體來講呢間都係一間不錯嘅酸菜魚😌
咁我哋三個人就叫咗
🐟老壇酸菜魚 大份 $450