2021-05-03
武漢肺炎令到我少咗約friend出街食飯,但係對於屋企附近嘅小店就幫襯多咗,同埋外賣真係多咗 由於我唔食蛇, 所以平時跟本唔會過去蛇王海。 但係上次買台灣鳳梨嘅時候有去過蛇王海,先知道佢唔係淨係得蛇食, 仲有其他嘢~ 今次諗起未食過,就去買外賣返屋企食響巴士度order, 落車去拎, 真係好方便,完全唔駛等~ 我揀咗半隻秘方浸雞同臘腸糯米飯,去到嘅時候都見到有唔少人響鋪度食, 好似好好食咁 我返到屋企都即刻食咗先 嘩。。。。 我真係好後悔一路都唔知呢間有其他嘢食, 佢個秘方浸雞真係好滑,好好食, 我自己一個食半隻都食到唔停得口, 真係好正~ 再加埋佢個糯米飯, 真係飽到我傻, 但係又停唔到口,係咁食佢個臘腸好好食, 係瘦腸, 但係又唔硬喎, 唔怪得佢叫靚臘腸啦~ 呢間小店真係真心推介, 好食
呢間小店真係真心推介, 好食