唔知大家係咪同我一樣呢?夏天都唔想食太多飯,食下麵線容易消化啲😝本身都好鍾意食刀削麵,但係香港比較出名嗰幾間我都覺得啲刀削麵好厚,食多幾條就已經覺得好飽,同埋唔明白點解加少少辣椒油就要加$10…….今次呢一間係冇分店嘅,門面睇落去好似得幾枱位子,但行到入去發現原來轉彎仲有幾張枱,坐得都算舒服~冷氣亦都足夠,唔會覺得食湯麵嘅時候好熱😆今次叫咗手撕雞刀削麵,豬耳冷拌麵,同埋仲有蒜泥豬頸肉😍😍😋手撕雞食落去唔會好鹹同埋乾!真係好驚喜,因為大多數出面嘅手撕雞落咗醬油之後食到底下就會好鹹好鹹,但呢間竟然冇😍豬耳冷拌麵比較特別,有擔擔醬同埋沙律醬,開頭未食嘅時候會擔心好怪,但食落口覺得幾新奇,幾清新!!怕食湯麵嘅人可以試吓🍲個豬頸肉係炸嘅,但唔會好油膩亦唔會好乾,食得好滿意總結呢一間鋪其實真係好高分,大家平平哋食一餐亦可以食得好開心😆😆😁地址-晉皇山西刀削麵館 (天后)天后電氣道21號地舖環境/設施-特色-豬手,豬耳等等人均價格-$60-100評分-4.5/5.0#foodie
今次叫咗手撕雞刀削麵,豬耳冷拌麵,同埋仲有蒜泥豬頸肉😍😍😋

個豬頸肉係炸嘅,但唔會好油膩亦唔會好乾,食得好滿意

地址-晉皇山西刀削麵館 (天后)
天后電氣道21號地舖
環境/設施-
特色-豬手,豬耳等等
人均價格-$60-100
評分-4.5/5.0
#foodie
2021-07-02
$100 (Dinner)
  • 豬手
  • 蒜泥豬頸肉