2021-06-11 821 views
由於疫情既關係,已經好耐無去日本,於是搵左間日本餐廳食晚餐,見到呢間係日本過江龍,自己亦都響日本食過,好懷念日本既味道😋🌟 鹿兒島A4黑毛和牛西冷 ($438)黑毛和牛係我至愛嘅美食,加上咁耐無去日本🇯🇵,仲要限量供應,於是叫左呢個餐😋😋A4黑毛和牛果然無令我失望,佢外層吉列炸得香脆,但牛肉唔會太熟,而且好濃好濃和牛既牛肉味,肉質軟熟,好香和牛既香味😋😋🌟 京都勝牛三味套餐 ($228)呢個餐有3種唔同牛既部位可試,有翼坂牛,菲力牛,醬味薄牛😋😋翼坂牛係比其他部分大塊少少,牛味濃郁,有咬口😋菲力牛呢個部位係細塊少少,但肉質軟熟,牛味同樣濃郁😋醬味薄牛比較特別,係一大塊咁試碟,係薄切,亦都有調味過,調味岩岩好,能夠帶出牛既鮮味,牛味一樣濃郁😋🌟 藍柑荔枝特飲 x 芒果奇異果特飲 ($36 & $36)藍柑荔枝特飲既顏色好特別,荔枝角味重,有粒粒既果肉,又唔會太甜,加上用梳打水調出黎,有氣既特飲,飲落特別開胃😋芒果奇異果特飲,酸酸甜甜,芒果🥭味香濃,加上奇異果🥝既酸味,味道好夾,必點😋

🌟 鹿兒島A4黑毛和牛西冷 ($438)

鹿兒島A4黑毛和牛

🌟 京都勝牛三味套餐 ($228)

翼坂牛係比其他部分大塊少少,牛味濃郁,有咬口😋
菲力牛呢個部位係細塊少少,但肉質軟熟,牛味同樣濃郁😋
京都勝牛三味套餐

芒果奇異果特飲  x  藍柑荔枝特飲