2019-11-09
這台灣品牌幾年前就聽過了,但一直沒有試過,亦不敢代購😂始終是新鮮食物不是包裝食物,如果第一印象不好🙈更不會試新鮮啦~終於台灣正式來港發展!🤭它而家係觀塘工業大廈入面,即製架,遲啲仲會係呢度即場賣,而家暫時就電話訂購🥪🥪佢地真係好著緊保鮮架,因為要食就食最好💁♀️ 例如室溫存放不多於3小時,❄️放雪櫃可以耐啲,但要比啲耐性室溫解凍,面包先可回復更好的鬆軟口感我一共買左5款:招牌火腿、招牌起司🧀️、招牌滿漢、藍莓起司💙、草莓起司🍓招牌起司和滿漢就比爸媽試,菓醬系就一齊分享,超牌火腿就獨享爸媽都話好食幾特別,下次要試其他味道,好似花生醬、芝麻醬咁火腿起司包裝內的它一點都不普通,有薄薄的兩層蛋、薄薄火腿和特製沙拉醬,和四層超鬆軟麵包,火腿亦不油膩,有驚喜菓醬配起司我是第一次試,感覺有點神秘,它們味道會夾嗎?一試喜出望外,而且比例剛剛好💁♀️菓醬不會太突出/太甜,藍莓起司、士多啤梨起司都不錯🥰很期待實體餅店,也想試試麥包,我最喜歡這種濕潤的麵包🥪💛~
火腿起司
菓醬配起司我是第一次試,感覺有點神秘,它們味道會夾嗎?
很期待實體餅店,也想試試麥包,我最喜歡這種濕潤的麵包🥪💛~