去開深水埗買野, 買完之後口痕想鋸下扒,但係要揾食扒加坐得舒服的地方又唔算多揾左一輪先揾到呢度呢間野係呢區黎講算係少數的cafe (唔計macafe啦) 格局就係餐廳加張bar台咁主力都係扒餐,意粉&飯同三個限定的和牛餐我就貪大份叫左個戰斧牛仔扒鐵板餐,因見佢價錢唔算太貴(大概百二蚊到) 前菜係牛角包同薯仔湯,牛角包唔算太大舊,夠熱不過幾腍下, 湯就飲唔出仲有咩配料,只係飲到薯仔味,質地粉粉地,咪道清淡,自家湯的味第二度未試過主菜牛扒伴薯菜, 鐵板上,揀左燒汁,另有黑椒同蒜蓉汁揀鐵板上果時算熱,"炸"左半分鐘先完,扒就幾大舊,但係骨佔左1/4到,因為連骨,所以都有唔少筋位,有d韌,肉叫左五成熟,不過食落無咩血水/比較深紅的位,口感似七八成熟,肉質偏鞋,味道不過不失下次有機會黎應該要試下佢d和牛,不過今次因為太遲黎已經賣哂:(

主力都係扒餐,意粉&飯同三個限定的和牛餐

主菜牛扒伴薯菜, 鐵板上,揀左燒汁,另有黑椒同蒜蓉汁揀