2020-08-11
呢間野係厚福街開左一排都冇試過,諗住應該都係台式便當嗰啲嘢,點知嗰日經過,見到原來有蛋餅!咁就要試試佢啦~店面本身唔大,宜家限聚左就更加少位,好似得五、六個二人座位?不過我地中午時間去,冇乜人。我地兩個人嗌左鹽焗雞柳冷麵($54)同豬扒肉燥飯($54),外加一份芝士肉鬆蛋餅($38),跟餐一杯珍珠奶茶(+$6)同茉香珍珠奶綠(+$6)。鹽焗雞柳肉質ok,幾嫩,個鹽焗味就差啲啲,下面嘅冷麵連埋花生醬好味,唔expect原來有蟹柳🤤不過唔需要抱好大期望。豬扒肉燥飯,豬扒好嫩,而且唔油,有小小驚喜,下面肉燥有d少,味道不過不失。茉香珍珠奶綠,唔記得嗌少甜,但又唔會好甜,入口有茉香味,珍珠就普通。跟餐加六蚊,我唔要求咁多。唔係我飲,不評論。This is why I came! 望落都幾吸引,未去到驚喜,但就係我懷念的蛋餅嘅味道,肉鬆同蛋餅嘅配搭係冇得輸(佢有得配另一樣野,唔記得咗係咩)~想食蛋餅嘅人絕對可以嗌嚟懷念下~入面嘅芝士係流出嚟㗎!總結:店面環境不大,食物又未算好大驚喜,如果只係靠個蛋餅撐場嘅話,好容易被隔離五分鐘路程嘅鐵牛取代。不過個蛋餅又真係為左佢嚟一次嘅~😌
唔係我飲,不評論。
入面嘅芝士係流出嚟㗎!