2024-06-08 4850 views
早前經過見到呢間店仲諗緊到底開左咩新餐廳原來係拉麵店仲要專食雞白湯拉埋屋企人黎試下🤤當日店舖有店主同一位女店員可能都仲係新開無耐所以店員都好似唔太熟悉個運作想食黑蒜拉麵好耐無奈係附近真係搵唔到間好食嘅黑蒜拉麵見到呢間拉麵店竟然有,一於試試佢屋企人就點左瑪瑙瑙麵即係雞白湯拉麵見到有得揀白麵同黃麵同屋企人討論緊嘅時候女店員話我哋知黃麵彈牙啲白麵爽口啲(呢個值得一讚)雞湯表面怖滿泡沫,兩碗麵就咁睇真係有啲難分邊碗係黑蒜總之店主分到就得啦😂撥開面頭泡沫見到淺啡色嘅湯頭好香黑蒜味啊。。。超鍾意!👍🏻兩款湯底都好香雞味,入口順滑帶啲奶香味但偏鹹(我同屋企人都覺得個鹹度係好適合最後加碗白飯)根據餐單應該係有筍同洋蔥但當日係無嘅。。可能店主忙到唔記得左慢煮雞胸肉同雞叉燒,一啲都唔柴。雞叉燒會先用熱爐烘一烘,所以多左陣焦香味黃麵彈牙得黎同掛湯啲,白麵就爽口我哋加多10蚊要溏心蛋,係好流心但唔知係咪浸得太耐,味道太鹹希望之後會有改善。支持小店
早前經過見到呢間店
仲諗緊到底開左咩新餐廳
原來係拉麵店仲要專食雞白湯
拉埋屋企人黎試下🤤
當日店舖有店主同一位女店員
可能都仲係新開無耐所以店員都好似唔太熟悉個運作
想食黑蒜拉麵好耐
無奈係附近真係搵唔到間好食嘅黑蒜拉麵
見到呢間拉麵店竟然有,一於試試佢
屋企人就點左瑪瑙瑙麵即係雞白湯拉麵
見到有得揀白麵同黃麵
雞湯表面怖滿泡沫,兩碗麵就咁睇真係有啲難分邊碗係黑蒜
總之店主分到就得啦😂撥開面頭泡沫見到淺啡色嘅湯頭
好香黑蒜味啊。。。超鍾意!👍🏻
黃麵彈牙得黎同掛湯啲,白麵就爽口
希望之後會有改善。支持小店
2024-05-26
$99 (Lunch)