2014-03-06 1409 views
本蛇係雞蛋迷,各種雞蛋本身,水煮蛋,茶葉蛋,荷包蛋都愛,雞蛋製品也迷,pan cake,格仔餅,當然也包括雞蛋仔Hong Kong Style Pan Cake啦。原味已經夠好味啦,但間間店差別也不太遠。媽咪嘅特別之處在於粒粒朱古力雞蛋仔。本蛇雖然喜歡朱古力,但礙於身材,平時唔敢放膽食朱古力itself,但朱古力製品就會自欺欺人,應該唔咁肥掛。雞蛋仔出爐即刻食簡直係極品,外脆內軟,我會採取包圍策略,從邊上的脆邊食起,再食中間部分。朱古力粒粒會微融在雞蛋仔中,雖仍然有粒粒嘅口感,朱古力味在食嘅時候卻能瀰漫成個口,好似啖啖都係朱古力啊!一粒一粒食掉你!由於雞蛋仔中間也是空氣,食完之後,並不會太飽,繼續奮戰下一間食店!
原味已經夠好味啦,但間間店差別也不太遠。
媽咪嘅特別之處在於粒粒朱古力雞蛋仔。
TakeAway