2024-03-20
新沙洞大排檔招牌套餐($368)2個人最好就係叫套餐😌,咩都唔洗念🤣。~ 鐵板燒濟州黑毛豬🐷呢個係佢地嘅招牌之一🧑🍳,另外追加咗麻油紫菜飯🍚($18)同生菜拼盤🥬($28)。黑毛豬肥瘦均勻👍🏻,可以根據自己喜好煎香晒兩面😌。我哋就將兩邊都整到煎到微焦🤓,將油份同埋肉汁帶晒出嚟🤤。~ 韓式牛肉炒粉絲🐮呢個份量比想像中多😮,上面有好多蛋絲🍳,可以同粉絲同埋各種配料撈埋一齊食口感好好豐富😗。粉絲味道唔會好濃😌,可以食得出麻油嘅香味🤓,重口味人士建議可以用埋黑毛豬嘅醬汁撈埋一齊食都唔錯😎。新沙洞炸物拼盤🍤拼盤分別有煎香左嘅年糕配韓式辣醬 ,炸韓式餃子🥟,粉絲紫菜卷同甜薯芝士條🧀。雖然夠晒熱氣邪惡😎,但份量兩個人share都唔算好多啱啱好可以每人試到少少😙。韓國Milkis🧃套餐本身包咗兩罐罐裝飲品,我哋就揀咗最冇死嘅忌廉溝鮮奶😝。 招牌原粒蜂巢蜜米酒($98)🍯想飲酒但係又驚苦嘅女仔👧🏻,我絕對推薦呢個😎。因為係二人份量所以會有兩隻杯😙,每個杯入面會有一粒原粒蜂巢蜜🍯。飲嗰陣可以將米酒倒落去個杯度,等蜂巢蜜慢慢融化,除咗增加甜味之外仲可以多層味道嘅添變化😚。✨佢地另一款招牌醬油蟹依家預訂優惠
2個人最好就係叫套餐😌,咩都唔洗念🤣。
~ 鐵板燒濟州黑毛豬🐷
~ 韓式牛肉炒粉絲🐮
新沙洞炸物拼盤🍤
韓國Milkis🧃
套餐本身包咗兩罐罐裝飲品,我哋就揀咗最冇死嘅忌廉溝鮮奶😝。
招牌原粒蜂巢蜜米酒($98)🍯
✨佢地另一款招牌醬油蟹依家預訂優惠做$198🤩 (原價$298)。一至四全日供應,五六日就要七點前啦😌。公眾假期除外同埋優惠必須電話訂座呀。