2019-05-18
很久之前聽過紅磡嘉里酒店有 foodcourt,果時想試下鮮蝦大餃子。難得今日去紅磡火車站,就順道去試下。睇 google map 係話行海濱公園,可惜工地施工中,封晒路。於是我地只好行大酒店附近條路,然後向碼頭方向走。原來一點也不近,有d 後悔點解5搭巴士去碼頭。去到嘉里已差不多6:30pm,但仲有好多枱任你坐。所以我地先巡場一周,發現蝦餃子及甜品店5見咗,仍有印度、韓國、日本、泰國、港式、西式、啤酒各一店。睇完就搵位坐,然後我才去收銀處落單。先講枱號,才點食物,然後由專人送上食物到枱上。我地3條叫咗6樣野:1. 豚肉拉麵:面質都彈牙、湯底濃香,幾好!2. 鰻魚卷:一客6件,覺得鰻魚都算厚身,但就少咗鰻魚香味3. 加州卷:一客6件,同平時食果d 差不多4. 紫芋薯餅:炸得幾香口,材料十足5. 榴槤炸球:一碟4粒,外皮炸得鬆軟,榴槤味不濃6. 半打雞肉沙嗲:雞肉夠軟,蘸醬幾香,但份量偏少環境較暗,有菲律賓樂隊唱歌 (唱咗半小時),有 water station 自己斟水飲,地方幾乾淨。不停見到員工傳菜及清理枱面,真係好勤快。越坐越多人,有一家大小,也有三五知己。係這個舒適環境下,開心用
我地3條叫咗6樣野:
1. 豚肉拉麵:面質都彈牙、湯底濃香,幾好!
2. 鰻魚卷:一客6件,覺得鰻魚都算厚身,但就少咗鰻魚香味
3. 加州卷:一客6件,同平時食果d 差不多
4. 紫芋薯餅:炸得幾香口,材料十足
5. 榴槤炸球:一碟4粒,外皮炸得鬆軟,榴槤味不濃
6. 半打雞肉沙嗲:雞肉夠軟,蘸醬幾香,但份量偏少
環境較暗,有菲律賓樂隊唱歌 (唱咗半小時),有 water station 自己斟水飲,地方幾乾淨。不停見到員工傳菜及清理枱面,真係好勤快。越坐越多人,有一家大小,也有三五知己。係這個舒適環境下,開心用餐了1小時多,爽~