2017-04-25 1122 views
同朋友約去尖沙咀慶祝生日,朋友話想食日本菜,見到最近有人post過有間fusion日本菜唔錯,就試下。<牛油果煙三文魚沙律>清清地叫左個沙律先,比較鍾意食煙三文魚沙律因為無咁dry,本身我都係食開濃味的人,見到佢用黑醋汁更加高興。本來我對紅菜頭沒有太大期望及喜好, 但是這份<紅菜頭栗子燒一口牛柳意大利飯> 不論買相,味道都值得評予5粒星 (P.S. 因為要減肥,所以我叫左少飯😂呢度只係正常份量的一半)粉紅色的飯是由紅菜頭的汁製作而成,同意大利飯的味道非常夾,有過之而無不及。食完個紅菜頭飯再飲呢杯<蘋果紅菜頭蜂蜜>,感到格外清甜,比起果汁,我更喜愛這款有蜜糖滋潤的感覺。朋友點左清新的<牛油果甘藍沙冰>,同會變成夢幻紫藍色的<鳥語>菠蘿梳打,兩杯的味道都係比較清新,不太甜剛剛好。杯<鳥語>仲附上一小杯碟豆花水俾客人自己加入杯中,之後仲會飲到隱約的淡淡花香味🌸壓軸出場:海鮮冬甩紫菜飯無諗過竟然可以在這裏找到驚喜!!! 有半熟吞拿魚,仲有好大片的三文魚,配菜有雜菌,青瓜片,黃瓜片,紅菜頭絲同少少菜,飯係用珍珠米中間混合明太子沙律,份量足夠2個人share。極力推介一定要點🍛紅菜頭栗子燒一口牛

<牛油果煙三文魚沙律>
牛油果煙三文魚沙律
紅菜頭栗子燒一口牛柳意大利飯

蘋果紅菜頭蜂蜜
牛油果甘藍沙冰
鳥語
壓軸出場:海鮮冬甩紫菜飯
無諗過竟然可以在這裏找到驚喜!!!
海鮮冬甩飯
海鮮冬甩紫菜飯

🍛紅菜頭栗子燒一口牛柳意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟
🍨蘋果紅菜頭蜂蜜🌟🌟🌟🌟
🍹牛油果甘藍🌟🌟🌟🌟
🍹鳥語🌟🌟🌟🌟
🍱海鮮冬甩飯🌟🌟🌟🌟🌟
2017-04-24
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday