2018-04-16 8051 views
已經有一陣子冇黎大喜屋,今次同表妹同埋男朋友黎食,先知道原來大喜屋個menu更新左,多左唔少新野黎得食放題,打頭陣一定係刺身啦!款式都幾多,有經典三文魚、甜蝦、北海道鮮帶子、北寄貝、鮑片等等。仲有一般放題比較少見的劍魚腩、油金魚、希靈魚、象拔蚌、虎蝦等等。最令我心心眼既當然係加拿大🇨🇦松葉蟹腳刺身雖然唔係厚切,但勝在夠新鮮!帶子鮮甜,象拔蚌同鮑片好爽口,甜蝦爽口彈牙,虎蝦跟甜蝦口感截然不同,虎蝦口感帶黏性,但同樣好食!加拿大🇨🇦松葉蟹腳呢個松葉蟹腳真係冇得輸!大大隻好厚肉!豐海水味,啲肉好鮮甜,並唔會散開蟹籽沙律🥗大愛青瓜配蟹柳、蟹籽真係好好味!最重要既係有足夠既沙律醬,超正!黎食放題好少會叫壽司,因為驚食完兩舊之後就會好飽,不過今次見隔離枱叫左,係mini size,所以先夠膽叫~呢粒芒果魚籽花之戀,唔好睇佢細細粒,仍然食到芒果同魚籽既味道,魚籽好鮮甜,一粒一口,真係幾好! 火炙壽司三文魚腩雖然唔係厚切,但果陣油脂口感超好,加上表面火炙過,好香鹽燒雞奕我最愛鹽燒雞奕,每次放題都必點,呢度既鹽燒雞奕燒得好好味,鹹度適中,燒得香脆,加少少檸檬汁提一提味更正!飲品除左汽水果汁,仲有好多熱飲

黎得食放題,打頭陣一定係刺身啦!

刺身

芒果魚籽花之戀

火炙壽司
火炙三文魚壽司

鹽燒雞奕

飲品除左汽水果汁,仲有好多熱飲選擇!好多放題都係得凍飲,食完刺身再飲埋凍飲,我個肚唔舒服既機會好大,呢度有熱飲真係好貼心

仲有特飲冰塘雪梨同埋蜂蜜柚子茶選擇

天婦羅有蝦、茄子、南瓜、有機蕃薯、蟹棒,我地樣樣都叫啲
蟹棒天婦羅
我最鐘意蟹棒,皮炸得好薄又夠熱,而有機蕃薯都唔錯,好甜,不過好大舊,食左一舊已經飽飽地

雪花牛肉鍋

鍋上打左隻蛋,令牛肉食起黎更加滑,牛肉比較瘦,冇肥肉
塊塊都好平均!個湯底整得幾好,菜連湯一齊食好正!

最後就係甜品,有雪榚/雪條,不過一人只可以揀一樣!我今日冇揀到,叫左其他甜品

呢個有驚喜!
細細個,食完都唔會膩!甜度剛好!

總括黎講,食物質素真係唔錯,上菜速度快,冇漏單情況,員店好勤力幫我地收拾食完既碟,好滿意亦好滿足!
刺身
蟹籽沙律