2020-04-08 1825 views
我哋係星期日因為下午3點先去食野,灣仔同銅鑼灣一帶嘅素食店好多都冇開,所以穩陣起見我哋去番我以前嘅「飯堂」-大自然素食。而且呢到下午茶有半價優惠,比較抵食。香芒牛油果苜蓿芽手卷芒果肉夠香甜,苜蓿芽爽口,手卷入面加咗沙律醬,整體感覺清新。軟殼蟹手卷手卷入面有軟殼蟹、青瓜絲同酸蘿蔔,伴埋千島醬,軟殼蟹係炸紫菜,夠脆身,但出面包住嘅紫菜有D韌。泰和卷泰和卷入面有素饅魚、酸蘿蔔、豆皮、玉子等材料,味道豐富。瑞士薯仔卷配 黑松露意粉瑞士薯仔卷嘅酥皮薄而脆,入面包住素肉同薯仔,兩者都夠淋身,而且包得飽滿。黑松露意粉一上菜已聞到好香嘅黑松露味。皮蛋豬潤粥皮蛋豬潤粥入面有皮蛋、豬潤、生菜絲同薑絲,素豬潤係出面有得買,食落爽口,整體唔算特別。

香芒牛油果苜蓿芽手卷

軟殼蟹手卷

香芒牛油果苜蓿芽手卷 (左) 軟殼蟹手卷 (右)

泰和卷
泰和卷入面有素饅魚、酸蘿蔔、豆皮、玉子等材料,味道豐富。

瑞士薯仔卷配 黑松露意粉

瑞士薯仔卷配黑松露意粉

皮蛋豬潤粥

皮蛋豬潤粥

2020-03-29
Type of Meal
Tea
香芒牛油果苜蓿芽手卷 (左) 軟殼蟹手卷 (右)
瑞士薯仔卷配黑松露意粉