2008-05-26 71 views
9點半,食唔到添活力,走入隔離呢間妙法齋,因為岩岩四川震完,都應該ge…齋舖做到10:30,但原來廚房9:30 last order。不過serve我地ge靚姐十分之好相於,叫我地慢慢黎,同我解釋餐牌入面d菜色。唔係假惺惺嗰隻架!連收錢嗰個叔叔都係咁喎。服務態度勁好囉…茶芥係每人大約$5(所有價錢唔係好記得,約莫架咋!),一碟菠蘿仔。叫左個雪裡紅燒豆腐飯(約$28)同羅漢齋煲仔麵($32)。雪裡紅豆腐飯,飯熱份量多,地盤佬都夠食。豆腐好大件好多舊,入面好滑有豆香。茨汁足但唔油膩。其實兩個人都夠架啦!羅漢齋煲仔麵,可能係我揀麵揀得唔好,用幼麵佢有鹼水味。所以呢個我暫時中立。臨走時買左個小食 - 綠禽禽ge蒝荽餅(音:煙西)$4。有少少清香ge草葉味,入面豆沙蓉唔太甜,實在幾好味。收銀叔叔話蒝荽跟芫茜無關,佢係水生植物,磨成粉做成,好清熱嗰喎!上網睇資料先知係佛誕時令小食,咁就真係有緣啦