2011-02-04 62 views
ECLAIR: 唔好睇佢嗰樣咁普通, 食落先知佢有幾難整! 以為最底嗰層係LADY FINGER, 點知係BUTTER CAKE 中間夾住啲橙LUP同醬, 有驚喜!中間有一層薄嘅朱古力, 同橙MIXTURE好襯. 最面嗰層就係好LIGHT嘅TOFFEE MOUSSE. 原本又以為係硬嘅, 點知係冧㗎渦! 呢嗰ECALIE細細嗰有咁多層, 當中更加充滿驚喜, 又有多層次嘅味覺享受, 真係好巧功夫. 食完並冇甜耶耶嘅感覺, 好似食咗陣風咁 一啲都唔滯MACAROON: 哇好大嗰呀! 我唔鍾意食MACAROON, 但我家姐係MACAROON怪. 佢嘅FAVOURITE: LAUDUREE(PAUL LXXXXXX, JEAN XXXX HEXXX 佢都唔鐘意, 嫌嗰味太ARTIFICIAL) 但呢嗰巨型MACAROON就話拍得住LAUDUREE. 唔好睇佢咁大, 一咬, 脆脆嘅蛋白殼面入面原本係半空嘅, 半層嘅LAYER係甜甜嘅蛋糕, 中間嘅BLACK CURRENT蓉酸酸哋, 三層甜酸甜好好食, 並非一般MACAROON嘅味道, 食晒成嗰都話唔夠, 冇半點ARTIFICIAL嘅味道, 唔似
ECALIR
一啲都唔滯
MACAROON
MACAROON: 哇好大嗰呀! 我唔鍾意食MACAROON, 但我家姐係MACAROON怪. 佢嘅FAVOURITE: LAUDUREE(PAUL LXXXXXX, JEAN XXXX HEXXX 佢都唔鐘意, 嫌嗰味太ARTIFICIAL) 但呢嗰巨型MACAROON就話拍得住LAUDUREE. 唔好睇佢咁大, 一咬, 脆脆嘅蛋白殼面入面原本係半空嘅, 半層嘅LAYER係甜甜嘅蛋糕, 中間嘅BLACK CURRENT蓉酸酸哋, 三層甜酸甜好好食, 並非一般MACAROON嘅味道, 食晒成嗰都話唔夠, 冇半點ARTIFICIAL嘅味道, 唔似其他細細嘅MACAROON食完一個已經甜到食唔落第二個. 出色!

到最後, 又有COFFEE OR TEA, 畫上一個完美嘅句號, 不知不覺, 已經食咗個半鍾
$480一位加10% SERVICE CHARGE真係抵到喊! 相比海運嘅SPASXX 同 中環SEVXX, 啲差嘅SERVICE同OKAY FOOD, 真係抵

P.S SERVICE真係好好, 每道蔡黎到都會好詳細咁介紹, 整污糟咗張枱又會用餐巾幫你KAM番, 夠細心
OVERALL 值得再去
不過唔建議ORDER魚
PETIT FOUR
PETIT FOUR: BUTTERMILK CANDY
: 溶溶哋嘅BUTTERMILK CANDY. 好好味呀! 不過唔受甜嘅朋友唔好食
OPEN KITCHEN
2011-02-04
$480 (Lunch)
ECALIR
MACAROON