2014-08-26 3679 views
星期五又係公主出街食lunch扮富貴人家嘅日子喇今次同事推介信得過,話佢啲蝴蝶腩好正,咁就去食喇,點知真係,嘿!入到去已覺得賴賴地嘢,舖內吉位超過一大半!由於公主我唔係太肚餓,所以叫咗個鮮元貝雲吞湯無跟米線(加麵食要加$5囉唔該)個雲吞無特別,皮係滑,但啲肉好梅完全無豬肉味,基本上唔洗咬就咁吞都得 鮮元貝真係好迷你,不過都叫有啲鮮味嘅~個湯都幾好幾有鮮味,飲得出真係無味精!郊外油菜好有住家feel,可能佢呢度無梘水麵賣,所以淥唔出翠緑亮身嘅油菜所以都係無特別,自己屋企都煮到~正宗口水雞,求其響啲雪到死實又無味嘅雞件上淋啲辣油同XO醬就叫口水雞呀?有無咁兒戲呀?公主我好少筆鋒咁辣,但呢碟嘢完全無口水雞應有嘅薑、蔥、蒜、醋、花椒、麻油等等,根本係百無!好心佢唔好寫咩正宗啦,呢碟真係失禮晒口水雞呀!好彩公主我無叫佢個蝴蝶腩,我係試咗同事啲一舊仔咋,啲肉完全硬到咬唔到,咬到牙都軟都係格硬吞咗佢咋如果公主我真係叫一碗食,食完包你胃痛!!間嘢由我地入去到走,都未爆過,吉位多得很,唔知係貴定同公主我一樣,覺得超難食p.s. 可能佢見午市都無咩人,員工走埋出廳面包雲吞(食得果啲)真係無咩衛生常識!
星期五又係公主出街食lunch扮富貴人家嘅日子喇
入到去已覺得賴賴地嘢,舖內吉位超過一大半!
鮮元貝雲吞湯

鮮元貝真係好迷你,不過都叫有啲鮮味嘅~
個湯都幾好幾有鮮味,飲得出真係無味精!
郊外油菜
所以都係無特別,自己屋企都煮到~
正宗口水雞

好心佢唔好寫咩正宗啦,呢碟真係失禮晒口水雞呀!

都係格硬吞咗佢咋

如果公主我真係叫一碗食,食完包你胃痛!!

2014-08-22
$60 (Lunch)