2017-06-16
難得今晚可以同媽咪行街及食飯,地點揀了淘大商場,貪夠交通方便及多野買, 由於係會員可以遙距取票, 預返時間拎定飛, 到差不多號碼時就過返去等, 時間真係啱啱好 !拎住幾袋, 我地想要卡位, 雖然2個人但職員都好好比我地坐, 之前收到電郵會訊有新產品, 一於都去試。牡蠣日式豆孔湯烏冬 $32我地一人一碗, 湯好重豆乳味, 我地飲晒成碗湯, 比起之前烏冬係細碗左, 但烏冬依然彈牙, 不錯的選擇仲食左以下壽司 :墨魚軟骨 $17醬汁較多所以蓋墨魚味玉子壽司 $12蛋汁好甜, 不錯不錯。吞拿魚壽司 $19較喜歡少筋, 因為好易黏牙灸燒辛辣三文魚腩 $10三文魚腩夠肥美, 加上有少辣醬,蒜蓉粒及沙律醬, 配搭一流。左口邊魚壽司 $12魚油真係好香, 每次都會點。咖喱三文魚奄列壽司 $19新產品, 外表精緻, 不過奄列內有咖喱, 成件放入口, 感覺就奇怪, 但可以一試。元氣真係可以保持一貫水準, 難怪捧場客咁多啦 ! 而且不時有新產品試, 真係唔錯呢 !
牡蠣日式豆孔湯烏冬 $32
仲食左以下壽司 :
墨魚軟骨 $17
醬汁較多所以蓋墨魚味
玉子壽司 $12
蛋汁好甜, 不錯不錯。
吞拿魚壽司 $19
較喜歡少筋, 因為好易黏牙
灸燒辛辣三文魚腩 $10
左口邊魚壽司 $12
魚油真係好香, 每次都會點。
咖喱三文魚奄列壽司 $19