2011-03-24 11 views
囡兒要到醫院覆診,所以請左假,之後坐小巴回荃灣,又是諗食乜時間。老婆太耐無食街外野,當然要諗諗食乜好。另一原因,是因為抱著囡兒,實在不宜到太迫的地方,或一些食得麻煩的地方。思前想後,想起小倆口,三文治正是單手攪得掂的食品,岩晒。餐牌選擇多,老婆一眼已選定總裁牛肉堡,原因是因為名字似香港的公司三文治,哈哈。另一件諗唔到,就問下收銀姐姐,經過一輪推介後,我就叫左台式哈姆吉士土司。果然如傳聞一樣全部即整,開放式廚房睇住煎好肉類,用油不多,多士麵包也是即烘,難得。店內有一些做好的三文治,賣相吸引,等既途中都見唔少女士黎買,如果近我屋,我可能都係一份子。等左一陣,終於有得食,正想在店裡開餐,店員話原來可以在出面巷,但相信係走鬼位,如果有警察叔叔應該要即散水。先吃台式哈姆吉士土司,多士脆口,大量生菜,整件三文治也fresh,哈姆吉士即係台式腸+芝士,整體配合起來唔重口味,適合喜歡清淡的朋友,但老婆稍嫌無乜特別。總裁牛肉堡有蕃茄、煎蛋、牛肉漢堡、生菜等,味道較濃,牛肉稍嫌少了點牛味,但都十分不錯了。蛋很熟,有點似麥記豬柳蛋件蛋咁,但我想生少少會更好味。雖然我講左咁多好似唔多好既comment,但我依
餐牌選擇多
即叫即整
不多油
外賣三文治

台式哈姆吉士土司
先吃台式哈姆吉士土司多士脆口,大量生菜,整件三文治也fresh,哈姆吉士即係台式腸+芝士,整體配合起來唔重口味,適合喜歡清淡的朋友,但老婆稍嫌無乜特別。
總裁牛肉堡
總裁牛肉堡蕃茄、煎蛋、牛肉漢堡、生菜等,味道較濃,牛肉稍嫌少了點牛味,但都十分不錯了。很熟,有點似麥記豬柳蛋件蛋咁,但我想生少少會更好味。

雖然我講左咁多好似唔多好既comment,但我依然覺得佢好味過台式哈姆吉士土司,原因可能係個醬,那蕃茄醬異常醒胃,可說是愈食愈好味。
一家三口來小倆口
一家三口來小倆口,吃過後我覺得不錯,但老婆覺得只是一般。的確,在香港,靠賣三文治殺出重圍,到底有多難?
2011-03-17
$21 (Lunch)
餐牌選擇多
一家三口來小倆口