2010-04-09 39 views
已經食過3次,俾晒機會,最終都係通唔PASS。經常身處觀塘,但竟發現協和街,裕民坊一帶,竟然無乜糖水店.......唔熟路根本唔知仁愛圍果邊有許留山同埋人和,之外最近亦都係APM的滿記........呢間野向康寧道一帶就自然有D獨市FEEL.鋪頭入面位置唔算多,多過6人的話就安排座位就真係有難度,位置亦十位之迫。第一次試盧薈豆花,盧薈當然就無咩味,不過數目都幾多下;豆花竟然無乜落糖水,唔通諗住靠盧薈D味帶出來?我都唔知係咪我錯(懶係叫得刁轉)。記得呀媽叫左個黑白,以芝麻糊來出豆花的話的確比較合理,但係芝麻糊稀左D,唔係好夠味。但係老豆就覺得個薑汁撞奶唔錯,但我無試。第二次係食雲石布甸,即係芝麻啦!唉呀,搞乜D野又係咁乜味架?好淡口!唔好講咩質感口感了,諗住食甜品點知勁淡,真無奈。第三次又玩野,香蕉紫米露,當然我一廂情願以為點樣搞D MIX & MATCH,其實只係有香蕉肉向面的紫米露啦...........椰汁落得幾重手,其實紫米露本身唔差,唔玩野唔叫香蕉好了。機會已經俾晒,服務就無咩的了,平均$20成但係整體質素真係偏差,街坊生意來講亦絕對唔夠平,即係好味又唔夠人好味,平又唔夠人平。
已經食過3次,俾晒機會,最終都係通唔PASS。

但係老豆就覺得個薑汁撞奶唔錯,但我無試。

$20 (Last Night Supper)