2022-08-31
Mammy一向對 #京川滬 菜式情有獨鍾,聽講 YM² 裕民坊 樓上有間唔錯嘅餐廳 千歲擔擔麪,一於帶佢去試吓新嘢🤩由商場搭扶手電梯直達3樓平台,#千歲擔擔麪 就開喺花園嘅一旁,環境都幾清雅😉 服務員先帶我哋坐低,再為我哋介紹佢哋出名嘅小菜。嚟得幫襯,梗係要試吓佢哋馳名嘅 #詠藜園擔擔麪 同 #小籠包 啦,另外服務員推薦我哋可以試吓佢哋嘅 #乾燒大蝦,話試過包我哋滿意🤤先送到我哋面前嘅係熱辣辣嘅 #擔擔麪 🍜 濃湯充滿花生醬嘅味道,少少辣再配上幼細嘅麵條,好有懷舊嘅風味🤤 爆汁嘅小籠包,一啖咬落去鮮味都係嘴巴裡面… 正呀喂🤤 而呢餐最值得一讚嘅估唔到係個 #乾燒大蝦,師傅用乾蔥蒜蓉加埋一啲甜甜酸酸嘅調味料,同 #大蝦 一齊煮,蝦身又大又爽甜,醬汁更係令人回味,真係撈汁都可以送幾碗白飯🤤 餐廳食物質素令人喜出望外,員工服務又親切,mammy 話下次有機會一定要帶埋老竇嚟試呀🤩