2024-11-16
今次我哋去咗朗屏嘅留港Cafe食飯,真係一個唔可以錯過嘅好地方!餐廳環境靚到爆,坐得好舒服,仲近西鐵站,真係方便到唔得了,鼓勵大家留港消費!🤣🤣叉燒極尚黑豚炒滑蛋蓋飯份量真係超級足夠!炒蛋滑溜,配埋黑豚肉,味道濃郁,叉燒嘅香味亦都好入味,飯底仲有啲焦香,食到真係好開心!秘製南乳豬手飯豬手軟嫩,南乳味道獨特,轉咗椰菜花蒟蒻米,健康又唔會覺得油膩,真係好有心思!除咗主菜,我哋仲加咗幾款小食足料碗仔翅料多到嚇人,湯底濃郁,食落去一啖接一啖,真係好滿足!滷水雞翼味道香口,滷得啱啱好,雞翼肉質嫩滑,食到手都唔停!招牌爆汁炸雞炸得金黃酥脆,咬落去啖啖都係汁,真係一試成主顧!忌廉蟹肉薯餅呢個小食真係超級推介!薯餅外脆內滑,裡面嘅忌廉蟹肉充滿蟹肉嘅鮮味,咬落去真係好幸福,蟹肉同忌廉嘅香濃味道完美結合,食過一次真係難以忘懷!特別推薦佢哋嘅港式奶茶,茶底好濃郁,飲落去順滑到不得了,簡直係完美嘅搭配,飲完真係令人心情大好!整體來講,留港Cafe真係抵食又好味,環境又靚,份量又足,真係一個好選擇,大家一定要試下呀!
叉燒極尚黑豚炒滑蛋蓋飯
秘製南乳豬手飯
除咗主菜,我哋仲加咗幾款小食
足料碗仔翅
料多到嚇人,湯底濃郁,食落去一啖接一啖,真係好滿足!
滷水雞翼
味道香口,滷得啱啱好,雞翼肉質嫩滑,食到手都唔停!
招牌爆汁炸雞
炸得金黃酥脆,咬落去啖啖都係汁,真係一試成主顧!
忌廉蟹肉薯餅