2022-04-06
同女友去大本型行街,諗住行陣就買野返屋企打下邊爐,順便喺呢頭搵下野食。見到呢度新開左間,又好彩等幾張就得,新屎坑三日香既情況下,入左去食。平時鍾意飲佢地忌廉湯,就叫左兩碗,味道幾好,但份量比其他分店小咁啲,約三份一左右。唉,呢間太多人。咁見到有啲新菜式,就叫左個芝士煙肉焗薯粒,同埋磨菇長通粉。芝士幾多,ok,薯粒質感怪怪地,要連埋煙肉同芝士一齊食先好食,煙肉份量比較少,個人唔鍾意。長通粉正正常常,冇乜特別,食時要加啲黑椒,好味啲。不過份量又係唔多囉,喺其他分店食,份量會多啲,唔知係呢間問題定呢款菜式問題。另外叫左個芝士漢堡,原本跟薯角既,可能又係多人,備料唔夠,比左薯粒我地。希望佢哋冇貨可以通知聲,我地又叫左焗薯粒,呢款又係比薯粒,如果我地知既,會轉叫其他野食囉。可能做耐左,分店多左,啲質素真係差完再差。以前有啲鋪都好多人,排隊要等好耐,但係嗰陣覺得好好食。而加好多分店都小左人,但就覺得質素參差。好小人既分店就ok,多人排隊既就差好多。下次如果黎要睇下多人定小人
咁見到有啲新菜式,就叫左個芝士煙肉焗薯粒,同埋磨菇長通粉。
下次如果黎要睇下多人定小人