2020-10-14 1286 views
Lunch($188+10%)*Openrice book 有30%off—以下為個人主觀意見—Appetizer- Carrot soup一啖飲落去好smooth,Carrot 味偏淡但係其實甘少咗carrot本身有嘅草青味, 令到湯係好飲咗,唯一缺點係略嫌唔夠鹹味如果能夠加多少少seasoning,咁就可以更突顯出carrot嘅清甜。Main course- Swift Prime Rib Eye (+$68)先講缺點啦, 當日去食嘅時候侍應問咗我要幾多成熟,佢recommend 4-5成。 咁最後大家都睇到相, 我個人覺得就偏生嘅睇落似三成都冇,食落去溫度唔夠 感覺似體溫左右同埋都係落唔夠味 雖然佢on side 有鹽, 不過我個人建議塊扒都落番多少少鹽同胡椒。但佢優點係塊扒嘅quality係真係幾好, 可能因為dry- aged過嘅原因即使食咁生都冇肉嘅血腥味呢點係值得讚嘅Dessert- Chocolate & Earl Grey tea mousse其實呢個甜品係有驚喜嘅, 佢伯爵茶同朱古力嘅味係有層次甘顯現出嚟, 不過中間嗰層cream foam (唔知係唔係)魚膠片落得
Lunch($188+10%)
*Openrice book 有30%off
—以下為個人主觀意見—

Appetizer- Carrot soup

其實呢個甜品係有驚喜嘅, 佢伯爵茶同朱古力嘅味係有層次甘顯現出嚟, 不過中間嗰層cream foam (唔知係唔係)魚膠片落得有少少重 令到唔能夠做到入口即溶嘅感覺影響左口感。

整體嚟講計埋openrice嘅七折百七蚊左右食到一個three courses menu 算係不過不失但如果食物質素可以再有少許改善,我覺得佢嘅cp值係高嘅,大家不妨有時間都可以去試下可能同朋友想搵一個比較靜少少嘅地方食飯都算ok。

CP值7/10
賣相 8/10
味道 6/10
2020-09-28
$180 (Lunch)