好食、水準高、足料個人已第二次食,今次帶兩位長輩試試新野。呢間中菜出名,估唔到連其他小菜都咁帶水準酸菜魚片皮鴨先講下普通小菜....鐵板叉燒價錢:? 忘記了第一次食同第二次食都好食,keep到水準。不過如果有點片皮鴨,叉燒便淪為了配角!呢道特色係「叉燒扒」,上碟時係無切既。好處係可以自己控制厚度,壞處係自己就切得唔平均,影響口感。味道係好食,唔太肥唔太瘦。小小建議:上碟時待鐵板煎脆少少面頭,食落更香口椰子鱷魚湯$78/水壺**必試**飲落超香甜,椰子味清新。打開蓋,見到用好多材料去煲。不過我寧願佢比多d湯,哈哈特色:用功夫茶杯飲湯幾特別,可以兩人分享。大概有6-8杯左右。酸菜魚麻味大於辣味,岩曬我呢d不太吃辛的人。個人係超喜歡麻同酸菜,所以呢道菜對我黎講係滿分。酸菜好多,食極都有,麻味足夠。另外,其實仲有魚的,魚唔腥,普普通通,食落夾埋酸菜同麻味咁個個覺得酸菜魚既「麻」同「酸菜」先係主角,所以呢道菜都係滿分片皮鴨*唔試唔得*$498成五百蚊隻片皮鴨其實都算貴,但呢個價錢絕對無交行貨。首先師傅片鴨時,可要求片厚d/薄d,絕對歡迎。鴨肥瘦適中,鴨皮燒到好香脆嘩嘩嘩,驚喜陸續有來......
好食、水準高、足料

片皮鴨

先講下普通小菜....

鐵板叉燒
價錢:? 忘記了
小小建議:上碟時待鐵板煎脆少少面頭,食落更香口

椰子鱷魚湯$78/水壺**必試**

*唔試唔得*$498
成五百蚊隻片皮鴨其實都算貴,但呢個價錢絕對無交行貨。

嘩嘩嘩,驚喜陸續有來......
佢切埋4隻髀比得地,我都未試過食片皮鴨可以食雞髀咁。望到都勁吸引,食完真係好滿足。
片皮鴨

繼續有驚喜呀~~
最出色係配菜有酸薑,同鴨真係好夾。減低油膩感。配菜唔夠仲好以refill 。

醬料都好出色好特別,同其他餐廳與別不同嘅地方係唔止得甜醬

上而下:菠蘿肉 甜醬 日式芝麻醬 柚子醬

- 菠蘿肉:出奇地好夾,食落好清新。感覺中女變少女咁
- 甜醬:正常
- 日式芝麻醬:未食過咁既配搭,出奇地好好食。
- 柚子醬:食落好清新,清新度比菠蘿肉遜色

試過四種醬mix 埋都好夾,好難形容但絕對唔會令你失望同絕對有驚喜!

順帶一提,呢度唔係提供普通餅皮,而係用蛋皮,食多幾塊都無咁飽。

總括而言,呢間餐廳同朋友聚會,結婚見家長,節日家人聚會絕對適合,值得既!

• 私房黃金球泡飯