2021-11-21 768 views
如果唔係朋友送我一張$50 pacific coffee gift card 我都好少機會會嚟pacific coffee 老老實實佢哋嘅出品整體都係水平以下,今日嚟到希慎廣場5樓,就順便用咗佢先。整體食物和飲品價錢應該係比Starbucks平少少。希慎廣場呢間嘅面積中等,大約坐到30+人左右,食物種類都唔算好多,甜品亦都唔太吸引。點左一份煙三文魚牛角包Matcha Latte 店員為我再翻熱個牛角包,但係好唔明點解返熱個牛角包之後會稔曬嘅,明明系焗爐喎?!個包餡料有煙三文魚、生菜和番茄,味道正常,廿幾蚊水準都係咁上下。反觀杯熱Matcha Latte 令到我眼前一亮,抹茶香味十分濃郁,少許嘅苦澀抹茶味和牛奶甜味平衡得唔錯,而且略帶回甘,最重要係熱度十足,啱我口味。

老老實實佢哋嘅出品整體都係水平以下,
今日嚟到希慎廣場5樓,就順便用咗佢先。

整體食物和飲品價錢應該係比Starbucks平少少。

點左一份
煙三文魚牛角包