2017-10-25
同女友紀念日黎到元朗食野,上網見到呢間好高分就特登穩呢間食,地方唔算難穩,係街口見到間舖果時覺得門面普通姐,有無咁高分?一坐低叫左個煙肉通粉同龍利柳芝士麵。另外叫左黑毛豬沙律同水牛城雞翼。首先當然上左餐包同磨菇湯先,個餐包係牛角包,幾細個,但品質好好,我琴落去個麵包識彈返去原本形狀,味道香口。磨菇湯好好飲。係完全用鮮菇菌去做,飲落好香,唔係罐頭湯既味。雞翼嫩口,個味都幾似外國連鎖店wild wings 既buffalo chicken wing。黑毛豬得一串但味道唔錯,多肉汁,無點調味卻有好香既肉味。主菜到,煙肉通粉,老實説香到,同好食到比荃灣既beans還要好,個cream唔漏之如好香,食完個口都好香。另外個芝士麵可能焗唔夠既關係,仲有小小水汪汪,而味道都比較清啲。最後試埋椰子雪榚,上到黎賣相已經有,不突只,我好欣賞佢隻匙更都係雪涷上埋比你,點解咁重要?因為匙更温度可以影響你食雪榚既味道,所以真係十分之欣賞。個雪榚一食,香到不得了,椰子味真係食完半個鐘個口仲有隻香味,甜度適中,好正。好滿意既一餐,一定會再去
好滿意既一餐,一定會再去