2018-09-29 1209 views
日日都想呢度對面返工,但從來未黎過食,呢日要食快飯一行人就黎食~我一向都係有常餐必點嘅朋友,所以選擇無困難,呢度下午茶原來都超多選擇,中泰式都有,價錢就中等啦。呢個常餐份量都幾大,重點係個多士唔係普通牛油多,而係香草蒜蓉多,個包夠厚仲見到層蒜蓉好足料,因為有好多香草,所以味道好香入口仲好惹味,真心有驚喜,為左個多士點都要叫佢~榨菜肉絲米d 榨菜幾新鮮,好爽口唔會太辣,有d 地方榨菜會得層皮,佢幾乎無,湯底亦少味精味,我幾滿意架。蛋沙嗲牛肉通粉 見到個色就知道沙嗲味超濃,對於重口味同事而言係很ok的,撈撈下發現都幾多片牛肉通粉又多,其實幾飽肚~唯一不足就係太少其他料.only 牛肉同通粉食到一半都飽啦~香茅豬扒米線呢個泰菜味覺上唔係太交到泰味,不過蘿蔔好入味~最/唯一夠味嘅就係佢.豬扒唔難咬不過筋多又未夠風味,價錢咁平,其實都係咁架喇支竹斑腩飯對男士黎講飯量都足夠,食完會飽,D飯粒唔會太濕太淋~支竹入味幾有口感,而斑腩都唔會好肥膩或者好麵粉,醬汁多少少會好D,食到咁上下會有少少dry,但整體尚可,快食絕對唔問題~

香草蒜蓉多士

蛋沙嗲牛肉通粉