2021-01-16
🇭🇰樂湯雞麵館·呢個係我地之前食過覺得個湯好好味再翻兜既 我哋上次嗌嗰個姬松茸響螺瑤柱雞湯就多啲湯料嘅 今次我哋嗌花膠呢一個就剩係得花膠 不過花膠個份量都幾足嘅😌😌我哋今次就嗌咗一個主食加小食 但係佢小食嘅份量真係比較少 所以大家都係嗌兩個粉麵會比較好🤭🤣·砂鍋花膠雞$82今次個湯依然好正 好濃雞味得黎唔會太油膩 而且入面有3大塊口感唔錯既花膠🤤🤤我哋上次係嗌左米線嘅 但係米線外賣嚟到有啲過份發脹 所以我哋今次就試咗刀削麵😎佢超級夾個雞湯 而且食落仲有啲口感既 唔錯唔錯 不過我地今次另外加左$10轉既雞髀就好失望啦 佢已經得幾舊架啦 仲要有幾舊係未熟既😰·蟲草花杞子浸翡翠苗$46涼拌雞絲海蜇$62個翡翠苗都唔錯既 佢係用雞湯浸 幾入味 而且個雞湯都係可以再飲返嘅雞湯 不過就會有少少翡翠苗既草青味😎個雞絲海蜇味道就唔錯既 但係份量真係好細兜 食幾啖就無曬 而且佢個涼拌係用豉油嘅 所以食到最尾會有少少鹹 不過個味道係OK嘅😌·#rbyeat#rby港式#rby佐敦 #rby銅鑼灣·📍佐敦庇利金街61號地舖📍銅鑼灣登龍街41-51號地舖
砂鍋花膠雞$82
砂鍋花膠雞