2023-02-20 698 views
📍韓一屋(荃灣)荃灣荃景圍87-105號荃灣中心UG樓S46號舖係朋友屋企玩完,見肚餓就落樓下食嘢,喺咁多間食店中就揀咗呢間韓國嘢食,小店經營,嘢食好味之外,仲好有人情味,有堂食同外賣,好多外賣員出出入入,證明真係好食👉紫蘇葉 💰$18😋😋😋😋/5第一次食,見幾特別,又未食過就叫嚟試下,唔錯,辣辣地,酸酸地,幾開胃,配飯食剛剛好👉菠菜 💰$18😋😋😋😋.3/5麻油味幾香,菠菜好嫩,一啲榨都無,健康又好味👉魷魚💰 $18😋😋😋😋.2/5生醃魷魚,用上多蒜同自家調配辣醬,好重口味,好食,都係配飯食就剛好👉原味炸雞配薯條 💰$58😋😋😋😋.5/5名副其實嘅外脆內軟,雞肉鮮嫩多汁,雞皮炸到好香好脆,真係食唔停口,好味過好多連鎖店,呢個係招牌菜,非吃不可👉海鮮豆腐湯 💰$78😋😋😋😋.3/5呢個又係我食韓式嘢必叫之一,大大碗,好足料,見到隻蛋已經知係有心做,味道調配得剛好,唔會太鹹,又唔會太辣,一羹飯加啲湯,一啖接一啖,無停過口咁食,暖哂燒牛仔骨套餐 $98😋😋😋😋.5/5一碟牛仔骨咁上枱,份量唔小,成個小菜咁,牛仔骨好好食,又林又多汁,每塊都有小小肥肉,成舊食哂,係個口度咀嚼個種感覺真係好滿足
📍韓一屋(荃灣)
荃灣荃景圍87-105號荃灣中心UG樓S46號舖

👉紫蘇葉
💰$18
😋😋😋😋/5

👉菠菜
💰$18
😋😋😋😋.3/5
麻油味幾香,菠菜好嫩,一啲榨都無,健康又好味

👉魷魚

💰$78
😋😋😋😋.3/5

燒牛仔骨套餐 $98
😋😋😋😋.5/5

回頭: yesYesyes!!!真係好驚喜,稱得上為隱世美食,如果佢開係鬧市一定會大排長龍💕💕💕

#kermit食在荃灣