2023-06-19 69 views
老鍋台式火鍋酸菜白肉湯底全港最好食📍 老鍋台式火鍋 (京都廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓-呢到空間好舒適,啱啱坐落喺京都廣場,窗外景色都好靚。餐廳嘅主題以台灣天燈為主,天花掛滿咗好多祝福字句嘅天燈,食完飯之後都可以影相。🫕午市火鍋套餐 $299, 供應時間至5:30pm, 佢嘅午市套餐都好抵食,有一人小火鍋套餐$78,兩人套餐$299,時間都唔會限制得咁緊,所以唔洗趕住食完就離場啦!而且午市飲品同埋小食都好多選擇午市套餐嘅鍋底都有四款選擇,分別係美人鍋、養生鍋、酸菜白肉鍋同埋麻辣鍋,每款都好好味!我地揀咗,老饕酸菜白肉鍋有好多料,勁多豬肉片同埋粉條,酸味都好出眾!係我食過最好味既酸菜鍋!🌈特級美國安格斯雪花肥牛🐂目測以為得幾片 原來一片卷住一片牛肉質鮮嫩味濃 油脂分佈均勻 肥瘦剛好容易咬又冇乜筋或者似柴咁乾硬☺️🥹🍢丸餃類拼盤、🥗什錦蔬菜盆:另外仲有丸餃類拼盤,豬肉丸、墨魚丸、魚皮餃同埋蛋餃,丸類都好有彈牙口感,仲有什錦蔬菜盆,有油麥菜、娃娃菜、金菇同埋鮮冬菇。餐廳都標榜佢哋嘅BB生菜同埋油麥菜苗係自家水耕菜,好健康啊!最後你都可以揀配白飯或者米線,加$8可以
老鍋台式火鍋
酸菜白肉湯底全港最好食

📍 老鍋台式火鍋 (京都廣場)
(銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓-

🫕午市火鍋套餐 $299,

🌈特級美國安格斯雪花肥牛🐂
目測以為得幾片 原來一片卷住一片
牛肉質鮮嫩味濃 油脂分佈均勻 肥瘦剛好
容易咬又冇乜筋或者似柴咁乾硬☺️🥹

🍢丸餃類拼盤、🥗什錦蔬菜盆:

最後你都可以揀配白飯或者米線,加$8可以換烏龍麵或新竹米粉!由於太好食,我地又加咗響鈴卷同埋鹽酥雞,真係好好味啊!仲有凍檸茶都勁大杯,啲檸檬味好濃郁,茶又澀澀哋,好特別!