2022-04-23 97 views
係fb群組見到天恩將會係5月7日結業,晴天霹靂下,立即約老公去食返餐。見到餐牌上,選擇唔算好多,最後決定同老公叫唔同的食物試下。店員姐姐好好人, 不斷提醒我哋可以添飯,怕我哋唔夠飽。餐湯-節瓜湯湯好清甜,除左節瓜,重有d素肉係內面。四餸套餐配白飯($46)一眼望入去,8成客人都係食緊佢。菠蘿生根-酸酸甜甜好送飯。勝瓜豆卜-勝瓜帶有小許瓜的甜味。木耳雞絲拌粉絲-正正常常。新鮮蔬菜-菜心煮到有d淋,送飯食剛好。飯可以任添,餸太下飯,老公添左半碗。四寶飯配薑飯($46)見可以選薑飯,8掛如我,當然要試下,一送上來就有淡淡薑的香味,食落去除左飯外重有小許粒粒的口感。好好味。咸蛋-比想像中咸,同老公一人一半送飯剛剛好。火腿同雞-味道口感都相似,感覺有d似食 緊扎肉。 叉燒-係我覺得所有之中最好味,唔似出面買嘅素叉燒,醬汁有少許甜。食完一次,我就愛上了薑飯,點解佢咁快結業?我要係結業前再來先得!

見到餐牌上,選擇唔算好多,最後決定同老公叫唔同的食物試下。

店員姐姐好好人, 不斷提醒我哋可以添飯,怕我哋唔夠飽。

餐湯-節瓜湯
節瓜湯

湯好清甜,除左節瓜,重有d素肉係內面。

四餸套餐配白飯($46)
四餸套餐

一眼望入去,8成客人都係食緊佢。

菠蘿生根-酸酸甜甜好送飯。
勝瓜豆卜-勝瓜帶有小許瓜的甜味。
木耳雞絲拌粉絲-正正常常。
新鮮蔬菜-菜心煮到有d淋,送飯食剛好。
飯可以任添,餸太下飯,老公添左半碗。

四寶飯配薑飯($46)
四寶飯配薑飯

咸蛋-比想像中咸,同老公一人一半送飯剛剛好。
火腿同雞-味道口感都相似,感覺有d似食 緊扎肉。

2022-04-19
$46 (Lunch)
節瓜湯
四寶飯配薑飯