2015-03-04
原本打算和朋友一行約10人一齊試試呢間事前想book位,但就如其他用家一樣的遭遇,是沒有人聽電話。結果今日就同可以較早放工的朋友先到店去攞位。我們5人約7點到達,當時店內是半空,絕對夠位給我們有餘。但有個staff在門口知道我們是約10人後,staff:「你地幾時齊架?你地會食好耐架? 2-3個鐘? 我地如果有人喺出面等就1個鐘要交枱架喎」我:「吓, 但我地有1至2位朋友8點先會到,其他就到」staff:「 咁你地可能要分開食左先喇咁」基本上如此倒米的回覆,我真係第一次遇到。真心想問,邊有人約朋友出街食飯係會食一個鐘食完同埋係會分開自己食先?咁我唔覺得需要約埋一齊食啦明白生意難做, 但係我地都話等多啲人先入架喇限1個鐘食飯時間, 真係慘過食放題然後該staff完全無打算幫我地諗下辨法或建議我地遲啲入但俾2個鐘之類只係再講左句 「你地食好耐就無辨法喇,無人等就無所謂既,不過有就一個鐘囉」聽完佢咁講即刻無興趣幫襯,結果轉戰左第二間
結果今日就同可以較早放工的朋友先到店去攞位。
我們5人約7點到達,當時店內是半空,絕對夠位給我們有餘。
但有個staff在門口知道我們是約10人後,
我:「吓, 但我地有1至2位朋友8點先會到,其他就到」
staff:「 咁你地可能要分開食左先喇咁」
基本上如此倒米的回覆,我真係第一次遇到。
咁我唔覺得需要約埋一齊食啦
明白生意難做, 但係我地都話等多啲人先入架喇
限1個鐘食飯時間, 真係慘過食放題
聽完佢咁講即刻無興趣幫襯,結果轉戰左第二間