2019-03-10 265 views
朋友生日,佢話想食K11限定嘅Baileys蛋糕就陪下佢啦😚以為得幾個人好快到,點知係惡夢嘅開始🤡呢到係得10個位而且冇限時😯等位嘅時候前面只有2pair人,第2pair人係等到第1pair人走嘅時候先有得入去😱 基本上成粒鐘先有2個人走,真係好黑🌚結果我係等咗成粒鐘先有位呀陰公😩想食嘅味都比人外賣買晒😟結論係☝🏻就算你見到啲人就嚟食完咁款,但其實你係永遠唔知幾時先入到去😶如果要等位就唔好等,一係就拎走啦😂想去嘅話執生啦大家☝🏻我就嗌咗港式奶茶千層蛋糕($58),呢個千層蛋糕嘅cream適中,皮都ok😛但話明係港式奶茶,期待茶味比較濃🍵可惜食落去反而奶味重啲,茶味就冇乜,比較似泰式奶茶嘅感覺🤔朋友就試咗海鹽焦糖千層蛋糕($58),呢個cake皮係薄,但太多cream都幾濟,個皮淋咗小小😩不過2款cake嘅個海綿蛋糕底做得幾好,中和番濟嘅感覺☺另外海鹽味太重遮咗焦糖味,唔太做2者平衡😢食到最後就太咸了😫飲品還可以啦🤓
以為得幾個人好快到,點知係惡夢嘅開始🤡

另外海鹽味太重遮咗焦糖味,唔太做2者平衡😢食到最後就太咸了

😫