2014-10-22 3972 views
放題店越開越多, 通街都係, 真係唔知邊間好食邊間差, 只有食過先知. 果日去尖咀行街, 話過食快餐的, 但結果絛女又屈佐我去放题店食野,呢間店確係好就腳, 係加拿分道既一間大廈, 所以同女友最後決定 try try 啦各位朋友, 我唔係cheap, 只係人工有限, 次次出街條女都洗我成千蚊, 我付擔唔起呢唔講呢d, 不如講番野食, 講番當日既食物好過.一入去, 裝修超有日本feel, 好似好高級咁. 侍應態度都好有禮貌.厚厚既入單紙, 我自問係大食怪但都冇信心可以試得晒所有食物. 每枱都有送既, 大蝦 and 帶子 刺身大蝦肉地肥美好甜好味, 帶子更正斗, 夠鮮甜!有好多飲品可以選擇, 我地都係要佐罐頭飲品 日式蟹粥, 一d都唔稀, 仲真係有鮮蟹肉! 味道夠鮮.刺身有好多款, 三文魚算係厚切, 唔係腩位但都幾肥,食落口感特別好! 款款刺身都好食又鮮味,我地超鍾意食, 忍唔住叫左兩三次! 本身好怕放題食壽司, 因為多數d壽司都好散味道唔多好, 但呢到賣相同味道都唔錯, 仲幾多款可以選擇!例如有好多有特色既火炙壽司! 我以前係出邊d放題店都冇食過既, 係必食! 串燒算係不過不失, 上枱時

唔講呢d, 不如講番野食, 講番當日既食物好過.
 每枱都有送既, 大蝦 and 帶子 刺身
大蝦肉地肥美好甜好味, 帶子更正斗, 夠鮮甜!
有好多飲品可以選擇, 我地都係要佐罐頭飲品
日式蟹粥, 一d都唔稀, 仲真係有鮮蟹肉! 味道夠鮮.
我地超鍾意食, 忍唔住叫左兩三次!
火炙壽司
本身好怕放題壽司, 因為多數d壽司都好散味道唔多好, 但呢到賣相同味道都唔錯, 仲幾多款可以選擇!例如有好多有特色既火炙壽司! 我以前係出邊d放題店都冇食過既, 係必食!
串燒算係不過不失, 上枱時郝係熱既, 食落口又唔會太咸, 都算惹味.
牛肉粒好 "林", 好易入口唔會似牛肉乾, 又係值得試. 食落係想像中咁"漏".
炸物相當OK, 係好掂! 一d都唔油腻, 炸芝士年糕 and 炸蠔更加係超好食!
炸芝士年糕真係外脆内軟, 煙韌冇比!  炸蠔一咬就爆蠔汁! Very tasty!
到最後更係唔小得甜品啦, 綠茶布丁夠得意, 唔太甜又夠綠茶味, good!
甜品我都係試一試就算, 我都係鍾意食壽司刺身多d.

真係好多野食, 試唔晒, 今餐真係值回票價!
火炙壽司