2012-07-25 37 views
大鄉里出城,一定要搵食!!!終於有機會試一試佢!!!去到排哂隊,唔出奇, 架車泊門口路邊, 午市1:00, 排左25分鐘算少!!!響門口要寫定食咩, 我地第一次食,咩都要普通, 怕落太多食唔出真味!!!門口有MENU, 可以慢慢揀!!一入去細細間, 一張枱坐5個人已很迫,侍應又多, 差唔多6-7人, 師傅有3個!!!勁!! 大家好有氣勢, 會大叫日文歡迎光臨!!每人一杯冰水,會不停加水, 可以不用叫汽水,$13 一罐,唔抵!!! 調味料多, 有樣是醃味芽菜,好好味WOR,連拉面一起食!!第一次當然食原味,豚王即豬骨湯!!!好味, 叉燒兩大片, 拉面偏幼, 蔥要普通份量, 原來都好多!!!下次可再多, 其他調味我覺得揀普通就可以!!我老公話好辣,但我食覺得可接受,食得辣是OK!!!不過我覺得這種辣無甘香,上面一大PAT 辣肉碎很正, 如果無,就失色了!!我加了蛋, 流心喔, 半生熟 OK!!無加一, 價錢OK, 但比較迫,坐得不舒服, 人多空氣不流通,有D焗!!
大鄉里出城,一定要搵食!!!終於有機會試一試佢!!!
豚王

響門口要寫定食咩,
點菜紙
我地第一次食,咩都要普通, 怕落太多食唔出真味!!!
MENU
門口有MENU, 可以慢慢揀!!
細細間
大家好有氣勢, 會大叫日文歡迎光臨!!
冰水+調味料
$75 豚王
下次可再多, 其他調味我覺得揀普通就可以!!
$88 赤王
$15 半生熟蛋
我加了蛋, 流心喔, 半生熟 OK!!

Other Info. : 多人排隊,但為左食,無計, 不過流量快, 入去前已落單, 一坐低,5分鐘黎拉面, 約 20分鐘就食完埋單, 就算人多, 值得一排!!
2012-07-20
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
冰水+調味料
細細間