2022-01-06
今日同朋友喺旺角行街想食下午茶咁岩見到呢間冰室有朱古力流心多士就決定入去食!《朱古力流奶西多士》連飲品$40拎到過嚟嗰刻真係好興奮!成份多士好大塊。上面鋪滿晒朱古力粉,中間就有層好厚嘅奶,望落就已經覺得好好味。用刀切開個下,完全係爆醬流出嚟,超級正!!多士炸得好脆,同朱古力粉同埋奶配搭真係Perfect match!!但係如果一個人食嘅話可能會有啲滯,所以比較建議share嚟食,但真係值得一試!!《瑞士汁雞脾配薯條/沙律》連飲品$42雞髀感覺上係無太大嘅特別,但係雞髀好入面,啲瑞士汁好似入咗雞髀肉到感,食落口感唔錯,雖然啲雞唔係話特別嫩滑,但係都吾會話太鞋或者太硬,感覺上都幾好食。而我哋配菜方面揀咗沙律,佢哋用嘅係薯仔雜果沙律,味道都吾錯。總括而言成間冰室嘅體驗都好好,而且店員都好熱情去服務你,而且以呢個價格來講係非常之抵食,值得一試!!
咁岩見到呢間冰室有朱古力流心多士就決定入去食!
《朱古力流奶西多士》連飲品$40
《瑞士汁雞脾配薯條/沙律》連飲品$42